TOROSLAR’DA 10 MAHALLENİN İÇME SUYU KAPASİTESİ ARTIYOR

MESKİ, Toroslar İlçesi’nde bulunan 10 mahallenin, yaz aylarında yoğun nüfus ve aşırı kullanım nedeniyle, zaman zaman yetersiz kalan içmesuyunun kapasitesini artıracak çalışmalara devam ediyor. Gözne, Ayvagediği isale hattı üzeri 5000 metreküp hacimli prizmatik biriktirme su deposu ikmal yapım işi sayesinde, vatandaşların yetersiz içmesuyu sorununa son verilecek.

Gündem Yayın: 10 Ekim 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 10.10.2022 10:00:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü,Toroslar İlçesi Gözne, Ayvagediği isale hattı üzeri 5000 metreküp hacimli prizmatik biriktirme su deposu ikmal yapım işine başladı.

Vatandaşlara yeterli su sağlanacak

MESKİ Genel Müdürlüğü;  Toroslar İlçesi Gözne, Ayvagediği, Bekiralanı, Darısekisi, Kepirli, Hangediği, Güzelyayla, Başkaya, Musalı ve Sarnıç Mahalleleri’nde, yaz aylarında artan yoğun nüfus nedeniyle zaman zaman yaşanan içmesuyu yetersizliğine son verecek çalışmalara,büyük bir hızla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla, yaz aylarında bölgeyi yayla olarak kullanan vatandaşların yaşadığı yetersiz içmesuyu sorunu da son bulmuş olacak.

MESKİ’nin çalışması kapsamında Toroslar İlçesi’nin yayla kesimlerine yapılan 2000 metreküplük içmesuyu deposunun ardından, 5000 metreküplük içmesuyu deposu yapılarak bölgeye kazandırılacak. Cehennem Deresi’nde bulunan 2000 metreküplük içmesuyu depo hatlarının, 5000 metreküplük içmesuyu depo hattına bağlantısıyla birlikte, elektrik ve otomasyon işleri yapılacak.İmalatı tamamlanan 2000 metreküplükiçmesuyu deposu ile 3 adet 500 metreküplük içmesuyu depolarının girişlerinde bulunan vana odası, debimetre odasıve montaj imalatlarının da yapılması planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.